viernes, 23 de noviembre de 2012

Un començament a partir d'un final

Durant tot aquest quadrimestre, hem intentat fer-vos arribar, amb les nostres conclusions, la nostra visió de les noves tecnologies de la informació i comunicació.
A partir d’ara comencem un nou canvi, on amb l’experiència i les grans aptituds que ens ha aportar aquesta matèria, i gràcies a la Doctora Mar Camacho, podem dir que som un grup més, dintre d’aquest immens camp virtual, on trobarem segur moltes noves maneres d’aprenentatge per gaudir d’un mateix, i a la vegada per poder transmetre als altres.
Estem convençudes que aquesta matèria encara ens donarà més joc, i que podrem aprendre molts coneixements, que per a nosaltres són totalment desconeguts.
Sincerament pensen que ha sigut molt interessant i divertit.



jueves, 15 de noviembre de 2012

Una mica més amb una wequest.

Una webquest és una eina per a poder pautar un treball, exposició o presentació. És una eina fàcil d'utilitzar però complexa, on es pot treballar qualsevol àmbit.

Així doncs, el grup MAE hem creat una webquest parlant sobre l'anorèxia  ja que creiem que és un problema en els adolescents, més en les noies però parlant en general, es desenvolupa i crea problemes en l'alimentació; creant trastorns psicològics i físics que perjudicaran directament a la persona. És per això, que hem pensat que aquest treball ajuda a profunditzar més en aquest tema, i gràcies a les exposicions, a viure'ls més aprop. 

A la webquest podeu trobar que cal fer i com es pot fer. Hem facilitat links els quals us ajudaran a treballar i hem incorporat com s'avaluarà,  ajudant-vos així a conèixer quins són els nostres requisits per a aquest treball.


http://www.webquest.es/webquest/lanorexia

Com diferenciar els tipus de tutors.

Durant la etapa d'educació hi han molts tipus diferents de tutors i, tot i que cada persona té experiències diferents al llarg de la seva vida, sempre solen aparèixer els tres rols diferents de tutors expressats i caracteritzats de maneres peculiars. Es pot dir que existeixen tres estils de conducta: 



Gràcies a la tutoria d'avui dia 12, hem pogut arribar a la conclusió de que és molt més fàcil trobar exemples i caracteritzar un tutor agressiu que no pas un passiu o assertiu, ja que l'agressivitat és notable des del principi d'un tutor cosa que amb els altres dos rols pot ser qüestionable. A la vegada, creiem que un tutor adequat ha de ser assertiu però també ha de tenir uns límits que no podrà permetre, sense utilitzar l'agressivitat i deixant de costat la passivitat, però mostrant fermesa i comprensió. L'agressivitat d'un tutor no tan sols pot ser física, tot i que és la més evident, però les més comunes és l'agressivitat verbal i gestual i també la psicològica. Aquestes últimes marcaran de la mateixa manera o en un grau més alt a l'alumne que no pas la física.

domingo, 11 de noviembre de 2012

Projecte final: "Aprenem a créixer"



Hem creat un conte amb el programa “Batalugu” per ensenyar als nens de primària tots els tipus de sabates que hi ha i en els diferents àmbits que es troben.

Creiem que les sabates identifiquen la teva personalitat, ja que la forma de vestir diu molt de les persones i ensenyant-l’hi als alumnes, els permet adquirir coneixements sobre la cultura i la societat. A més a més, decidim explicar-l’hi com ens lliguem les sabates amb l’objectiu de que comencin a ser i a actuar de forma autònoma.

No tenim d'oblidar la finalitat de les sabates que és protegir-nos els peus i permetre caminar endavant, un altre objectiu en l’aprenentatge dels nens, que comprenguin que formen part de nosaltres, evitant que ens fem mal i que agafem infeccions.

"LA LAIA I LES SABATES MÀGIQUES"

jueves, 8 de noviembre de 2012

Nosaltres també podem canviar el món.

El pensament de cadascun ha quedat plasmat en un full, on companyes de l'universitat, ha volgut recollir aquests pensaments sobre l'immens tema de l'ensenyament.

La Dra. Mar Camacho, ens ha tractar el tema del perfil d'un professor.
Al llarg de la nostra vida, ens hem trobat i com no, ens trobarem, diferents perfils de persones que a l'hora d'ensenyar ens dotaran dels seus coneixements i de les seves experiències i d'uns altres que només ens recordarem d'ells per passar per les nostres vides sense aportar-nos res.
Tutors Passius:  Es caracteritza per no respectar els drets propis. Inseguretat, expressió derrotista, evitant tota mena de conflictes. A vegades transmet falta de confiança i incomprensió.
 A continuació exposem en aquest vídeo una clara idea de un tutor assertiu.


Els patrons per saber de quin tipus de professor estem parlant són:
Tutors Assertius: Tenen comunicació madura, amb un comportament convincent i amb una expressió conscient i equilibrada. Model de relació interpersonal que consisteix en conèixer els propis drets i defensar-los, respectant als demés.

Tutors Agressius: Es reconeix per la defensa inapropiada i impositiva dels pensaments i sentiments propis, transgredint els drets d'altres persones. Expressió amenaçant, dominació de l'altre i victòries a base d'humiliacions i degradacions. 




miércoles, 7 de noviembre de 2012

Consideració a la societat xarxa



Estar connectat a les xarxes socials, avui en dia, és realment habitual. Tot individu té la seva pròpia personalitat tant en el món on vivim, com en el món virtual.
Tot el que busquem, utilitzem i pengem queda plasmat a la web com la nostra identitat digital i serà la nostra carta de presentació de cara als altres. Aquesta informació ens deixa de pertànyer i passa a ser d'abast global.




Molts de nosaltres no estem prou informats de l’ús d'aquest món virtual i el fet de utilitzar-ho sense saber les conseqüències que ens pot donar, pot ser perillós. Avui en dia hi ha diferents mètodes que un mateix pot utilitzar per comprovar la seva privacitat en la xarxa.
“The Museum of me”: és una aplicació on s’activa una galeria amb la teva informació del facebook de manera aleatòria.
“Takethislollipop”: és una aplicació que també accedeix a la teva informació del facebook però ho reprodueix mostrant la cara més negativa de com podria ser utilitzada.

Tot el que nosaltres cedim a la xarxa queda totalment descobert i avui en dia aquest descontrol en la seguretat pot comportar la suplantació d'identitat  utilització d'informació no autoritzada i l’assetjament sexual a la xarxa, conegut com el sexting.Per aquest motiu cal saber protegir les dades i els usuaris fer-ne un ús apropiat i precís d’Internet.





lunes, 29 de octubre de 2012

Tota una nova era...

El nostre grup de treball anomenat MAE, es va iniciar en aquesta assignatura adquirint coneixements dels quals, tot i que teníem una petita base, no podíem dir que coneixíem gaire.

Avui, un mes i mig després, hem decidit canviar el fons del blog, ja que vam començar amb un fons molt fred i desconegut i avui podem posar un més càlid i senzill. Així podem definir on ens situem gràcies a tots els continguts adquirits. Ara per ara, veiem les tecnologíes i el món virtual, com unes eines fàcils però complexes, les quals ens ajudaràn en un futur i en el dia a dia. Creiem que en la professió que ens volem especialitzar, educació infantil, cada dia és un nou repte i cada dia cal anar aprenent coses noves i aquesta base de les tecnologies ens servirà per anar creixent mica en mica.

sábado, 27 de octubre de 2012

JO VULL SER UN TREN!

Tenim el plaer de convidar-vos a compartir amb nosaltres la nostra història.
En Philip vol ser un tren i com que ell és humà i no podrà ser mai una màquina, quan es fa gran decideix fer-se maquinista. Esperem que us agradi!


DomoNation.com: JO VULL SER UN TREN!! by Mae Habilitats


DOMO ANIMATE. CREA LA TEVA PRÒPIA HISTÒRIA

Hem treballat amb aquesta eina online que permet crear històries i contextualitzar-les amb música ambiental, escenes, expressions facials dels personatges per mostrar les seves emocions i accions (caminar, menjar, ballar, córrer, saltar, desplaçar-se cap a l'esquerra-dreta...). A més, permet guardar les creacions, visionar-les com una pel·lícula i compartir-les amb la resta d'usuaris a través del seu blog a altres xarxes social. La presentació és com un còmic. Joc molt divertit indicat a nens de Primària, Secundària i Batxillerat.

jueves, 25 de octubre de 2012

PDI, el futur en els mitjans de projecció



Avui en dia la pissarra digital i la pissarra digital interactiva (PDI) són un conjunt de sistemes tecnològics, que consisteixen en un ordinador multimèdia, generalment connectat a Internet, un videoprojector que projecta sobre una pantalla o paret allò que veiem a l'ordinador, treballa amb un software que va associat i proporciona noves funcionalitats i dispositiu de punter. 

Aquesta eina aconsegueix que els estudiants estiguin més atens i motivats, comprenguin millor els continguts, participin més en classes més actives i audiovisuals és més fàcil renovar metodologies i tractar la diversitat. S’integra l’ús de les TIC a les activitats de l’aula i pel professorat és més fàcil poder ensenyar i de manera més dinàmica.


Pot arribar a comportar alguns inconvenients, una connexió a Internet ràpida i eficient, el videoprojector ha d’estar situat al sostre i amb una bona lluminositat per tal de reduir les ombres, el cost de manteniment és elevat, els mestres han de canviar la seva forma d’ensenyar, això comporta voluntat de canvi i millora de la pràctica docent.

miércoles, 24 de octubre de 2012

L'Esborrany de la nostra història: "Jo vull ser un tren"

 
En aquestes vinyetes, de esquerra a dreta iniciant per la primera fila, trobem l'esborrany de la nostra història. Breument, exposem el desig d'un nen de transformar-se en tren i que a través dels somnis, ell pot viure aquesta experiència. Destaquem que hi ha coses que es poden fer realitat i d'altres que és realment difícil.


 Aquesta història està destinada per a nens, els quals encara confien en la màgia i en que els somnis poden fer-se realitat. És una història original però amb un sentit lògic i crític que ajudarà als nens a entendre que tot i que els somnis a vegades no es cumpleixen, deben lluitar per aconseguir el màxim possible.



lunes, 22 de octubre de 2012

 El nostre Ple


Els Entorns Personals d'Aprenentatge (PLE, per les sigles en anglès de Personal Learning Environment) són sistemes que ajuden als estudiants a prendre el control i gestió del seu propi aprenentatge.  

Això inclou el suport als estudiants a poder fixar els seus propis objectius d'aprenentatge, a gestionar el seu aprenentatge i els continguts i els processos i finalment per a comunicar-se amb altres en el procés d'aprenentatge. El Ple és diferent per a cada persona i és per això que,tot i que hi han programes que són els més utilitzats a nivell mundial, cadascú l'utilitzarà per les seves necessitats.
    A continuació adjuntem el nostre PLE ja quecreiem convenient tenir un per a cada persona.




    ELSA VELASCO




    ANNAÏS GOMIS




    MONTSE PELEGRIN






    ALEJANDRA CARO


    Alfabetització Multimodal de la mà de Francesc Esteve

    El passat dilluns dia 15 d'octubre, vam tenir una conferència a càrrec del Sr Francesc Esteve, on ens parlava de l'Alfabetització multimodal i la integració en els estudiants actuals, també anomenats "Nadius Digitals".

    Dintre de l'alfabetització digital, existeixen diferents parts on es treballa la part tecnològica, la informal, la multimèdia o audiovisual i la part comunicativa. Les competències digitals aporten elements com el coneixement, les habilitats o aptituds, a la vegada que tens bona facilitat per poder accedir a elles, analitzar-les, avaluar-les i reflexionar-les, a part de crear-les i actuar-les. 
    El model TPAK, s'assocía els coneixements tecnològics, amb els coneixements pedagògics i els disciplinaris. Per ultim va parlar de la Taxonomia de Bloom, i el Mètode 08, un projecte d'estudiants.
    Vam treballar eines com el Twiter, l' Rss o el Google Reader, encara que ens hagués interessat profunditzar més.

    En conclusió va ser una sessió molt positiva i entretinguda, que ens ha aportat noves perspectives.

    Mobile learning: Una nova eina per aprendre

    Actualment l'ús del mòbil ha passat a ser una nova dimensió. No només s'utilitza com normalment una eina per comunicar-se, sinó que, ha obtingut un principal lloc en l'aprenentatge de l'àmbit educatiu. Aquesta nova tecnologia ha arribat a les nostres mans a quasi tota la societat, però sabem realment com s'utilitza?


    Aquest medi tecnològic ens pot aportar disponibilitat immediata, habilitats en el seu maneig, coneixement en aquesta nova eina, que fins ara no coneixíem. Diferent educadors han posat a la pràctica l'ús de Smartphones com a fins pedagògics, i els resultats han estat positius. Aquesta experiència ha aportat a els alumnes, motivació en la matèria, una millora en la lectura, treballar en equip, conèixer aquesta nova eina i principalment una classe dinàmica, en que els alumnes han reaccionat favorablement.

    En conclusió, l'ús de telèfons mòbils permet una autonomia personal i un enriquiment en les nostres vides.

    lunes, 15 de octubre de 2012

    Una nova dimensió... LA REVOLUCIÓ DIGITAL - Part II

    Els avenços en la microelectrònica i en la informàtica han possibilitat la idea de parlar d'una nova dimensió; 'La revolució digital'.

    'La revolució digital' ha permès als humans obtenir avenços tècnics, personals i sobrenaturals,ja que no tenen fronteres ni en temps ni en espai. Aquesta nova Era fa possible la relació més directa dels humans amb la maquinària, fent-la més útil per a la vida quotidiana i més fàcil d'utilitzar-la, adjudicant d'aquesta manera, a l'ésser humà, un coneixement ,en gran part, virtual.

    Amb això podem dir que tots aquests canvis, que afecten tant a la societat com al medi natural, ajuden a accedir a una nova Era per traspassar les fronteres, les emocions i els límits, sense oblidar els nostres orígens i sense substituir la nostra realitat. 

    lunes, 1 de octubre de 2012

    WEB 2.0


    La introducció de noves vies d’aprenentatge, comunicació i relacions entre els individus a través de noves xarxes socials, ha creat una evolució tant en l’educació, com en la investigació entre altres. 
    La web 2.0 ha permès que tinguem un ampli accés a la informació i facilita la forma de comunicar-se. Aquest avanç suposa l’accés a qualsevol persona , a introduir, extreure informació, compartir-la i visualitzar-la.


      Alguns recursos que estan presents en la creació de la web 2.0 són els blogs, les reds socials(Facebook, twitter, myspace, etc.), vídeos, plataformes educatives i aules virtuals.
      En aquest vídeo s'observa com ha influït en la millora del funcionament en l’ensenyament i l’aprenentatge.


      sábado, 29 de septiembre de 2012

      Una nova dimensió... LA REVOLUCIÓ DIGITAL


      A mesura que avancen les tecnologies i les telecomunicacions avança la nostra societat, és a dir, actualment els éssers humans estem rodejats en la vida quotidiana, de tecnologies d'informació i comunicació, que ens permeten aprendre un ampli abast de coneixements que ens ajuden a avançar com a societat.
      Aquestes tecnologies s'han convertit imprescindibles a la nostra cultura i forma de vida.

      Nosaltres, com a futurs docents hem de ser capaços de saber introduir aquestes tecnologies als alumnes, no tan sols com un entreteniment sinó com a forma d'aprenentatge, encara que, s'ha de tindre en compte que aquesta "xarxa social" ha permès una amplia comunicació entre persones però en altres casos a provocat un distanciament.


      miércoles, 26 de septiembre de 2012

      Presentació: La direcció del nostre destí

      Benvinguts i benvingudes! Aquest blog, titulat MAE, està compòs per l'Annaïs Gomis, l'Alejandra Caro, la Montse Pelegrín i l'Elsa Velasco. Totes quatre us donem la més grata benvinguda.
      Nosaltres som quatre noies estudiants de la Universitat Rovira i Virgili i estem en els inicis de primer de grau d'Educació Infantil.
      Des d'aquest blog volem explicar la nostra opinió del que ens aportarà aquesta matèria. Pensem que ens ensenyarà a treballar amb la tecnologia i a fer-la un component més del grup.

      Desitgem i intentarem que aquestes tecnologies ens serveixin per a fer, en un futur, més gran la nostra societat. Així doncs, hem decidit relacionar la imatge d'aquest blog, un hivern fred i nevat, amb la nostra opinió sobre les tecnologies. És a dir, veiem la tecnologia de manera freda, de manera que molts cops no sabem com utilitzar-la i ens fa mandra aprendre, de la mateixa manera que fa mandra sortir en ple hivern i més sinó saps ni la teva direcció. Llavors, el nostre objectiu és que a mesura que avancem en l'assignatura i en la tecnologia anar incorporant imatges de paisatges més càlids i on la boira deixi veure la direcció del nostre destí.